Site icon ALL-YOUTH

Kanavat auki nuorten äänille

Aurinkoinen tervehdys ALL-YOUTH-hankkeen tutkijoilta!

ALL-YOUTH – Kaikki nuoret haluavat määrätä elämästään on Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimusneuvoston (STN) rahoittama tutkimushanke, joka kuuluu Kestävän kasvun avaimet -ohjelmaan. Vuodenvaihteessa alkanut hankkeemme on pyörinyt vasta vajaat kuusi kuukautta, mutta paljon on jo ehtinyt tapahtua!

Tärkeintä on, että tutkimushankkeemme kärkiajatus on kirkastunut yhdessä sidosryhmiemme kanssa: nuorilla on kaikki se, mitä tarvitaan kestävään tulevaisuuteen – tarvitaan vain kanavia, joiden kautta kaikkien nuorten osallistumista voidaan tuoda näkyväksi.

ALL-YOUTH oli mukana, kun tamperelaisnuorilta kerättiin unelmia uusista nuorisotiloista tammikuussa. Kuva nuorisokahvila Uniikista.

Nuorten työpajoja nuorten ehdoilla

Tampereella tammikuussa pidetty ALL-YOUTH-hankkeen aloitusseminaari kokosi yhteen noin 150 hankkeesta kiinnostunutta tutkijaa, nuorta, nuorisoalan toimijoita ja muita sidosryhmiimme kuuluvia henkilöitä. Erityisen ilahduttavaa oli, että mukana oli sankoin joukoin nuoria niin lähilukioista ja yliopistoistamme kuin nuoriso- ja kansalaisjärjestöistä. Seminaari sai hyvin huomiota myös nuorten omissa sosiaalisen median kanavissa.

Aloitusseminaarin jälkeen ALL-YOUTH-tutkijoiden joukko on kasvanut: meitä on nyt 22 henkilöä neljässä suomalaisessa yliopistossa. Olemme järjestäneet runsaasti työpajoja nuorten kanssa ja nuorten ehdoilla eri puolilla Suomea.

Työpajoissa käytetään osallistavaa toimintatutkimuksen metodia, jonka avulla nuoria otetaan mukaan koko tutkimuksen suunnitteluun.

ALL-YOUTHin tutkijat Jarmo Rinne ja Heta Heiskanen sekä hankevetäjä Päivi Honkatukia pitivät työpajan nuorisotyön ammattilaisille Hullu nuoruus 2018 -kehittämispäivillä Helsingissä helmikuussa.

Virtuaalinen alusta päättäjien tueksi

Olemme kuulleet nuorten viestiä yhteiskunnan päättäjille: kaikki ovat nuoria joskus, kukaan ei ole nuori ikuisesti – ottakaa meidät mukaan kestävän hyvinvoivan Suomen rakentamiseen! Nuorilla on ideoita, joita kannattaa kuunnella.

Tulevaisuudessa ALL-YOUTH tulee tarjoamaan muun muassa virtuaalisen alustan, jonka avulla päättäjien ja muiden kiinnostuneiden on mahdollista tukeutua nuorten joukkoälyyn.

Tule mukaan tilaisuuksiimme, kutsukaa tutkijoitamme ja nuoria teidän tapahtumiinne!

PS. Pieni idea: kun seuraavan kerran järjestät tulevaisuutta käsittelevän tilaisuuden, kutsu nuori panelistiksi, johtamaan keskustelua tai vaikka esittämään musiikkia.

Reetta Toivanen

Hankkeen johtaja, Kohti yhdenvertaista nuoruutta -osatutkimuksen johtaja

Professori, Helsingin yliopisto

 

Jaa sosiaalisessa mediassa. Dela i sociala medier. Share in social media.
Exit mobile version